Door het toenemende gebruik van antibiotica. Vermoeden steeds meer mensen dat zij een hardnekkige candida infectie hebben ontwikkeld.
Candida albicans is een schimmel die van nature aanwezig is in de darmen. Het vermoeden is dat deze schimmel gaat woekeren en een infectie veroorzaakt wanneer antibiotica de darmflora doodt maar de schimmel ongemoeid laat. Ik schrijf hier vermoeden, omdat de reguliere geneeskunde (de NHG) een candida infectie in de darmen niet erkent.
Klachten die worden genoemd bij een Candida-infectie kunt u hier terug lezen.

Ik ben zelf meerdere keren positief getest op deze infectie. Antischimmel middelen van de apotheek hadden bij mij geen effect. Na het gebruik bleven de klachten en bleef ik positief testen. Vele dieeten en kruiden preparaten geprobeerd maar zonder noemenswaardig effect.

Jaren later na het ontdekken van mijn genmutaties, heb ik dit probleem op een andere manier aangepakt. De candida infectie aangepakt met effectieve mineralen en gelijktijdig met andere supplementen het herstel van de darmwand gestimuleerd.
Zonder het volgen van een streng dieet, waren bij mij de klachten met een paar dagen verdwenen.
Het is sindsdien mijn vermoeden, dat niet alleen de schimmel het probleem is. Maar dat ook tekorten en genmutaties hierbij een rol spelen. Tekorten en genmutaties kunnen het herstel van de darmwand nadelig beinvloeden, waardoor schimmels zich mogelijk beter kunnen handhaven. Een beschadigde darmwand ook wel leaky gut genoemd, kan veel problemen geven. Één van de problemen die hierbij genoemd word is een glutensensitiviteit.

Ben je benieuwd hoe ik dit heb aangepakt, of wil je hulp bij het bepalen van eventuele nadelige genmutaties?
Plan dan een afspraak met mij in, ik help je graag op weg!

Candida infectie
Candida albicans
Show Buttons
Hide Buttons