Hallo mijn naam is Joris en ik ben de initiatiefnemer van deze website. Onderstaand lees je mijn (“medische”) geschiedenis, die ertoe heeft geleid dat ik deze website ben gaan maken. Met deze website hoop ik anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar een energiek leven zonder lichamelijke ongemakken.

Mijn geschiedenis
Van kinds af aan heb ik te maken gehad met diverse ongemakken die een behoorlijke invloed op mijn leven hebben gehad.
Van jongs af aan had ik moeite mij te concentreren, had ik regelmatig last van eczeem, een slecht gebit, regelmatig keel- en longontsteking en diverse kleinere klachten, zoals spontaan een bloedneus krijgen.
Vanaf een jaar of 14 kwam daar lichamelijke vermoeidheid bij als klacht.
Mijn ouders hebben hiervoor artsen geraadpleegd en met mij diverse alternatieve routes bewandeld. Nooit had dit een noemenswaardig resultaat. Artsen konden mij enkel antibiotica en hydrocortison zalf voorschrijven. Dit was slechts symptoombestrijding en gaf geen oplossing voor de onderliggende problemen.

In het jaar dat ik in Utrecht ging studeren had ik wederom longontsteking met fors ontstoken amandelen. Nadat ik van deze longontsteking was hersteld, heb ik het besluit genomen om mijn keelamandelen eruit te laten halen.
In mijn studententijd werd mijn eczeem en vermoeidheid erger. Ook mijn concentratie en geheugen ging verder achteruit.
De jaren die daarop volgden, ben ik op zoek gegaan naar antwoorden en oplossingingen. Deze zoektocht heeft bij mij een grote interesse gecreëerd in het functioneren van het menselijk lichaam tot in de kleinste details.

Nadat een aantal jaar later mijn moeder ziek werd en ik mij ben gaan verdiepen in haar ziektebeeld, vielen voor mij de eerste puzzelstukjes op zijn plaats. Ik merkte op dat ik gluten en alcohol niet goed kon verdragen. En hoewel ik dacht dat mijn dieet best acceptabel was, lieten nieuwe inzichten mij zien dat mijn dieet (vegetarisch) voor mij niet optimaal was.

Ik ben er achter gekomen dat ik al die jaren last heb gehad van enkele ongunstige genmutaties. Twee MTHFR genmutatie genaamd A1298C en C677T.
Inmiddels heb ik mijn dieet geoptimaliseerd en ondersteun ik mijn genmutaties met supplementen.
Al deze aanpassingen geven bij mij een verschil van dag en nacht.
– Beter geheugen
– Meer mentale energie en concentratie
– Meer conditie en spieropbouw
– Minder slaap nodig om uitgerust te zijn
– Eczeem verdwenen
– Geen “brain fog” meer
– Geen vervelende aften meer en een beter gebit

Mijn zoektocht van de laatste jaren heeft erg veel informatie opgeleverd. Internationaal wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar genmutaties en de effecten van voeding op ons lichaam. Helaas is daar in Nederland nog erg weinig aandacht voor.
Met het maken van deze website hoop ik iets bij te dragen in het verspreiden van kennis over deze onderwerpen, zodat meer mensen bekend raken met de problemen van genmutaties en essentiële voedingstoffen.
Wil je hier direct meer over lezen? Dan adviseer ik de onderwerpen methylatieproces en genmutaties te lezen.

Bedankt voor je bezoek en wellicht tot ziens.

Hartelijke groet,

Joris

Show Buttons
Hide Buttons