Max Gerson

Max Gerson in 1881 geboren in Duitsland leed tijdens zijn opleiding geneeskunde aan hevige migraine aanvallen.
Hij besloot als wijze van experiment zijn voeding aan te passen om te zien of hij daarmee zijn migraine kon laten afnemen. Na veel aanpassingen in zijn dieet kwam Max Gerson tot een dieet dat hem van zijn Migraine genas.
Later in zijn loopbaan als arts adviseerde hij ook enkele van zijn patiënten om zijn dieet uit te proberen en ontdekte daarmee dat zijn dieet ook in staat was om tuberculose te genezen.
Van het één kwam het ander, Max Gerson werd bekend, raakte bevriend met de Nobel prize winner Albert Schweitzer wiens vrouw hij van tuberculose genas.
Max Gerson bleef zijn dieet aanpassen en perfectioneren en demonstreerde in 1946 voor het Pepper-Neely Congress committee dat zijn dieet zelfs mensen van kanker genas.

Uiteraard waren de farmacie giganten niet blij met deze aandacht voor gezonde voeding. Immers kan deze industrie geen geld verdienen aan gezonde mensen en geen geld verdienen aan biologische voeding.
Via media en andere kanalen werd alles in het werk gesteld om deze informatie uit de media te houden en de goede reputatie van Max Gerson te besmeuren. Nog altijd wordt deze informatie onderdrukt, talloze mensen zijn middels zijn therapie genezen en toch heeft haast niemand van deze therapie gehoord. De media en vakliteratuur laat zich helaas ook vandaag de dag dicteren door het grote geld van de farmaceutische industrie.

Moerman dieet

Dr. Cornelis Moerman heeft ook een dieet beschreven waarmee hij claimt kanker bij patiënten te hebben genezen. Dr. Moerman heeft zijn dieet in hoofdlijnen overgenomen van Dr. Max Gerson. Deze twee diëten lijken daardoor erg veel op elkaar, maar zijn op onderdelen toch verschillend.
Persoonlijk ben ik een fan van het Gerson dieet. Dit dieet is wereldwijd meer toegepast, meer onderzocht en hier zijn meer ervaringsverhalen over te vinden dan het Moerman dieet.
Het Gerson dieet is ook het meest strenge dieet en dat is helaas niet voor iedereen weggelegd!

Onderstaand een Quote van Dr. Albert Schweitser, nobelprijs winnaar en dierbare vriend van Max Gerson

Albert Schweitzer M.D

…I see in him one of the most eminent geniuses in the history of medicine. Many of his basic ideas have been adopted without having his name connected with them. Yet, he has achieved more than seemed possible under adverse conditions. He leaves a legacy which commands attention and which will assure him his due place. Those whom he has cured will now attest to the truth of his ideas.

Later meer over de verschillen tussen het Gerson en Moerman dieet. Ook zal ik nog iets schrijven over mijn ervaring met het Gerson dieet.

Voor de geïnteresseerde in het Gerson dieet plaats ik hieronder enkele internationale video’s over het Gerson dieet en een link naar de officiële website

Video’s, presentaties en websites

Detoxify With the Gerson Therapy
https://youtu.be/_Tdz68RNmM4

Jesse’s melanoma recovery with the Gerson Therapy
https://youtu.be/JnFcc6qWtFs
https://youtu.be/5WyEsN9DzSo

Dr. Patrick Vickers and the Story of Dr. Max Gerson
https://youtu.be/Sv8ACLTeEHE

The four basic components of the Gerson Therapy
https://youtu.be/g81YR8DR_LA

How to make Hippocrates Soup – Gerson Therapy
https://youtu.be/mSITSliDGPU

Gerson Therapy
https://youtu.be/uHIC9F3ZlIk

Website: Gerson.org
Officiële Gerson Store: Gerson Store
Health clinic de Tijuana, Mexico site

Boeken en E-boeken
Bol.com
Amazon.com

Dr. Max Gerson: Healing the Hopeless
Amazon.com

Gerson dieet
Max Gerson
A cancer therapy
A Cancer Therapy: Results of 50 Cases.


Pagina’s met de laatste updates kunt u hier terugvinden.

Show Buttons
Hide Buttons