mei 4, 2024

HUISARTS HANS VAN DER LINDE

“Artsen worden bedrogen en misleid door de farmaceutische industrie”.
de patient is een proefkonijn”
“De moraal is net zo dik als de portemonnee”

Hans van der Linde

Hans van der Linde (1943) is een gerespecteerd huisarts die er niet voor terug deinst om stevige kritiek te uiten op de farmaceutische industrie. Van der Linde maakt zich zorgen over de kwaliteit van medicatie en de verwevenheid tussen toezichthouders en de farmaceutische industrie. Ook conflicterende belangen bij wetenschappers en de invloed van farmacie bedrijven op onze gezondheidszorg worden door van der Linde bespreekbaar gemaakt. 

In 1968 begon van der Linde zijn studie geneeskunde in Rotterdam. Sinds 1975 is hij huisarts in Capelle aan den IJssel. Daarnaast was hij bestuurlijk actief in tal van medische en maatschappelijke organisaties. Hij organiseerde nascholingen, zette een nascholingscentrum op. Van der Linde was van 1995 tot 2002 lid van het College voor Accreditering Huisartsen.
Sinds 2002 is hij ‘medisch publicist’ met als aandachtsgebied farmamarketing.

Van der Linde is zeer kritisch over de griepprik en het gebruik van Statines (cholesterolverlagers). Hij geeft in diverse interviews aan dat het bewijs voor een mogelijk positief effect onvoldoende bewezen is en bijwerkingen onderschat worden. 
Bent u benieuwd wat deze huisarts nog meer te melden heeft? Dan volgen onder dit artikel enkele aanbevolen interviews met Hans van der Linde. 

Willeke Slingerland interviewt Hans van der Linde: Over pharma-marketing.

Heeft de griepprik zijn langste tijd gehad?
Radio 1

‘Stop de dodelijke marketing van de farmaceutische industrie’
volkskrant

Van Liempt Live: Griepprik, stom of verstandig?
RTLZ

Over de dodelijke leugens van de farmaceutische industrie
Tijd voor Max

Belangen rondom het griepvaccin.
Radar

Griepprik zonder bewijs
RTL Late night op 1 oktober 2018

De Overbodige Griepprik
Zembla

Huisarts Hans van der Linde: Laat die statines maar zitten
hartpatienten.nl

Artikel Medisch Contact

“Nu zitten de farmaceuten in de beklaagdenbank, ze hebben een slechtere reputatie dan straathandelaren in tweedehands auto’s.”
Medisch contact

“Dan zat daar zo’n hele zaal artsen, respectabele broeders en zusters, en vroeg ik wat ze ervan vonden. Ze vonden me een zeikerd, die spijkers op laag water zocht. Geen flauw benul van hoe ze gemanipuleerd werden.”
Medisch contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *